Kokos-kyllingesuppe “Tom Ka Kai” (ca. 4 pers.)
1,2 l kokosmælk = 3 dåser ”Nam Ma Pao”
1 stort, hakket løg ”huam huar jaai”
2 stilke fintsnittet citrongræs ”Da kai”
1 brev Tom Ka Paste
2 cm skrive skåret , skrællet, frisk Galanga ”Kaar”
2 udkernede, røde chili ”Prik dang”
250 g udbenede kyllingelår eller brystfilet
2 spsk hakket, frisk koriander ”Paktie”
1. Kom kokosmælk, løg, citrongræs, Galanga, Tom Ka Paste og hele chili i en mellemstor gryde og kog op.
2. Skær kyllingekødet i mundrette stykker og kom dem i gryden. Skru ned for blusset og lad simre i 15 minutter, til kyllingekødet er mørt.
3. Server suppen med et drys af hakket koriander. Fjern chilierne inden servering.
4. Server retten meget varm sammen med jasmin ris.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar