fredag den 23. december 2016

Lyn stegt nudler ret ”Pad Thai"



Lyn stegt nudler ret ”Pad Thai” (2 pers.)

300g Tynde risnudler   ”Wun sen”                      
5 stk. kina rejer                      ”Gung”                 
3 stk. æg                               ”Kai”    
500g.  saltet jordnødder      ”Tur”                        
1 pk. Tofu (Sojabønne masse) ”Dau Hue”     
50 g. Chinese leek leaves    ”bai goui chai”     
3 spsk fiskesauce                  ”Nam Bar”             
50g. Hakket syltet hvid radise ”Hur tai bå”      
4 spsk Sukker                         ”Nam darn”            
½ spsk knust tørret chili        ”Pek Bon”            
1 Teske hakket røde thai løg ”Hoam dang”      
1 Teske hakket Hvidløg        ”Ga tirm”                
4 spsk Tamarind extrakt       ”Nam makarm”    
½ Kop olie                                 ”Nam man”            
100g Bønnespire                    ”Tur nong”           

Tilbehør:
Friske bønnespire, Friske Forårsløg, Både af lime, Hakket saltet jordnødder,
Chili pulver, Sukker, Riseddike, Tørret små rejer

1.   Varm olien op i en wok, tilsæt hvidløg og røde thai løg, når de er gule tilsættes nudler (hvis der bruges tørret nudler, så skal de udblødes i varmt vand til de er bløde) og rør så retten ikke klister fast. Flyt nudlerne til den ene side af woken.
2.   Kom 3 spsk olie op i woken, når olien er varm, tilsættes Rejer, tofu, syltet radise, tørret chili, sukker, tamarind extrakt og fiske sauce og  sauter det under omrøring. 
3.   Tilsæt 2 spsk olie, når olien er varm, rør æg og jordnødder i, tilsæt Chinese leek leaves og bønnespire.

Copyright Carry Out/ Shop Asia

find flere opskrifter på vores hjemmeside

in English http://www.asiancooking.dk




Follow my blog with Bloglovin

Ingen kommentarer:

Send en kommentar